torsdag 1 juni 2017

Sommarläsning

Idag tipsar vi om två spännande deckare att läsa i sommar!


Onda flickor handlar om två flickor som sommaren 1986 döms för mordet på en yngre flicka. Omgivningen är mållös inför den grymhet som dessa flickor visat prov på. Men tjugofem år senare är det ingen som riktigt vet vad som hände med de två förövarna. De två flickorna har efter avtjänat straff startat nya liv under skyddade identiteter. Deras vägar korsas igen när Kirsty som är journalist beger sig till en liten kuststad för att rapportera om ett antal hemska attacker mot unga kvinnor. Hon stöter där ihop med Amber som hittat en död flicka på nöjesfältet där hon arbetar. De båda kvinnorna tvingas åter konfronteras med sitt förflutna och är livrädda att deras riktiga identiteter ska avslöjas.

Yxmannen är en mordgåta som utspelar sig i början av 1900-talet i New Orleans. Staden präglas av fattigdom och utanförskap. Komissarie Michael Talbot kämpar mot den rasism som är vardag på polisstationen. Samtidigt går en yxmördare lös i staden och det är Michaels uppgift att lösa fallet.
Men han är inte den enda som vill fånga seriemördaren, Staden kryllar av privatspanare som vill visa framfötterna och fånga yxmannen. Däribland den unga sekreteraren Ida som fast besluten att avslöja mördaren och förre detta polisen Luca som precis suttit av ett fängelsestraff för samröre med maffian. Ida och Luca har sina egna skäl till varför jakten är så viktig för dem och vem som lyckas bäst avslöjar vi inte men bladvändardramatik utlovas!