fredag 2 juni 2017

Sommarläsning

Viktigt och spännande

Katarina Wennstam är ursprungligen kriminalreporter på SVT men sadlade om och började skriva böcker. Smuts är hennes skönlitterära debut och första delen i trilogin som fortsätter med Dödergök och Alfahannen. Böckerna går utmärkt att läsa fristående.

Smuts handlar om den framgångsrike advokaten Jonas Wahl som har det perfekta arbetet, det perfekta huset och den perfekta familjen med sin vackra fru Rebecca och sina lyckade tonårsbarn.  Men Jonas Wahl har en smutsig hemlighet. För vad gör han egentligen vid sidan av strålkastarljuset? Spännande och lättläst.

I Dödergök  vävs två olika brottsutredningar samman.
Vi får följa Maria Allende som flyttar in i drömhuset med sin lilla familj. Hon blir besatt av en kvinnan som bott tidigare i huset och vad som hände henne, samtidigt får vi följa åklagare Madeleine Edwards utmaningar i hem och arbete. Boken är spännande
och äkthetskänslan är hög och just det att man verkligen känner att man kan lita på att hon är insatt i ämnet som tidigare kriminalreporter märks.

Alfahannen handlar om den framgångsrike skådespelaren och hjärtekrossaren Jack Rappe, som blir svårt skuren samma kväll han har fått sin första Guldbagge. Sjaskiga kvinnohistorier med inslag av brutala övergrepp rullas upp, och rättsväsendets flathet inför bristen på vittnen och bevis blir uppenbart.