söndag 21 maj 2017

Sommarläsning

Tre psykologiskt spännande böcker vill vi tipsa om idag

Bländad av Petra Holst. Liv har en lycklig och ganska bekymmerslös tillvaro i villaidyllen med sin man och deras två tonårsflickor, till den dag det flyttar in en ny granne på andra sidan gatan. Det är Malena, som Liv inte har sett sedan de gick i gymnasiet. Malena tränger sig närmre in i familjelyckan. Det är ett spännande relationsdrama, man väntar med fasa på vad Malena ska hitta på. Boken är en lättläst bladvändare om ondska och manipulation.

På ditt samvete av Jenny Åkervall. Ett aktuellt samtidsdrama om nymoralism och abortmotståndare.
Brutala trakasserier av barnmorskor och gynekologer sker samtidigt som kristdemokraterna fått en ny partiledare, en karismatisk kvinna som framgångsrikt driver en värdekonservativ politik. Psykiatern Anna Sager och journalisten Emre Oktan står i fokus i berättelsen som har ett bra driv i berättandet som gör att man hela tiden vill läsa vidare.

Den första lögnen av Sara Larsson. Två tonårsflickor, Camilla och Josefin, semestrar i Visby. På en fest hemma hos tre killkompisar urartar det mesta. Josefin blir våldtagen och misshandlad på ett grymt sätt. Vid rättegången som så småningom följer blir männen frikända. Tidsperspektivet skiftar och 13 år har gått, de unga männen har lyckats här i världen med högstatusjobb, familj, rara barn. Plötsligt kraschar idyllen när Patrik, den mest aktive i våldtäkten, uppvaktas med anonyma sms i mobilen och foton som visar händelserna i Visby. Hela hans tillvaro rubbas. En mycket spännande och realistisk bok.