fredag 31 oktober 2014

Lite skräck?

November är här, mörker och kyla smyger sig på. Jag hörde att inbrottsstatistiken ökar så här års men kanske också ett och annat spöke hälsar på i skydd av mörkret? Om du vill spä på med lite mer rädsla i den ruggiga novembernatten tipsar jag här om några bra skräckisar.

Snygga omslag, tycker jag
Det känns omöjligt att nämna skräcklitteratur utan att nämna Stephen King och speciellt när vi har så många av hans titlar i biblioteket. Själv är jag mörkrädd och håller mig oftast borta från den här typen av litteratur men några titlar har jag inte kunnat hålla mig ifrån och/men då med lite hatkärlek. Det är liksom lite härligt att låta sig bli skrämd av något som inte är på riktigt men samtidigt väldigt jobbigt när den den där olustiga känslan stannar kvar även efter att man lagt ifrån sig boken. Varning utfärdas alltså för den mörkrädde.

Dracula är en av mina favoriter. Du behöver egentligen inte ens vara en stor vampyrentusiast för att gilla "Dracula" av Bram Stoker, jag tror du kommer älska den ändå. Jag läste den med skräckblandad förtjusning, lite obehaglig stämning men samtidigt helt underbar.


Jag klarade även av att läsa Ajvide Lindqvists novell "Speciella omständigheter" som handlar om ett par som flyttar in i ett hemsökt hus. Jag läste den mitt på ljusa dagen och det var nog tack vare det som jag lyckades somna på natten trots att jag tror på spöken. Jag vågar påstå att Ajvide Lindqvist är en av Sveriges främsta skräckförfattare och vi har flera av hans böcker i biblioteket. "Vampyren i Blackeberg" till exempel som är en lättläst version av författarens "Låt den rätta komma in".

..så välkommen in!