torsdag 19 juni 2014

Skaffa Ne-konto

Jag tycker att NE.se/skola är en utmärkt källa att använda sig av då det är texter som är granskade och bearbetade av ämneskunniga. NE, liksom Wikipedia fungerar bra som startpunkt och kan hjälpa dig komma vidare i din informationssökning.

På NE.se finns flera möjligheter. Många texter finns i lättläst version och det är möjligt att få artiklar upplästa. Dessutom finns det på NE-skola utmärkta läropaket och temapaket, reportage och förslag på andra värdefulla källor. Ett temapaket kan till exempel innehålla olika artiklar inom ämnet, frågor som relaterar till dessa artiklar, filmer, lärarhandledningar och läxhjälp.

Det är vidare en tjänst som är lysande för inspiration eller om man vill förkovra sig i något intresse. Det finns till exempel roliga kunskapsspel, frågesporter och korsord.

ne.se/skola

Gratis!
Det bästa med NE-skola är att du som elev eller lärare på skolan får tillgång till NE-skola gratis även hemifrån. Du måste bara skapa ett konto via en dator på skolan, när du har fått ditt lösenord kan du logga in var du vill. Du kan även ladda ner NE-skola som en app till iPad eller smartphone. Har du en iPhone eller iPad finns det nu en ny app där du får tillgång till hela NEs uppslagsverk, UR-filmer och smarta hjälpmedel helt gratis via paddan eller telefonen!

Kom till biblioteket om du vill ha hjälp med att skapa ett konto eller hjälp med hur hur du kan använda NE-skola. 

Rörlig media fungerar jättebra som källa
På URplay finns tusentals program som går att söka efter som ämne eller sökord. Filmerna går att se på skolan eller via ditt NE-konto. På UR.se kan du söka efter material via målgrupp, ämne, språk med mera. På UR.se finns det också teman där filmer, artiklar och länkar inom ett ämne finns samlade. 

urplay.se